Sunny walks

Monday, March 27, 2006

Almeerse Voorjaarstocht, 40 km

Tocht: Almeerse Voorjaarstocht
Plaats: Almere
Datum: 26 maart 2006
Afstand: 40 km
Route: Fietspad, busbaan, brug, busbaan, fietspad, tunnel, fietspad, busbaan, brug, fietspad, busbaan, fietspad, brug, busbaan.

Verslag:
Misschien heb ik inmiddels te vaak in Almere gelopen om het nog echt goed op z'n waarde te schatten. De beschrijving van de route zegt wat mij betreft genoeg. Gelukkig had ik een paar van mijn liefste wandelvrienden bij me, zodat het toch nog een heel gezellig tochtje is geworden. Aan het gezelschap heeft het dus niet gelegen, maar de volgende keer sta ik gewoon weer wat vroeger op om eerst de polder uit te gaan met de trein! Want veel meer dan bruggen, fietspaden en busbanen (zonder bus!) hebben we vandaag niet gezien...Volgende week staat er een tochtje over de bollenvelden in en om Lisse op het programma! Ik kijk er nu al naar uit!

(Een verslag lezen van iemand die nog niet eerder in de polder liep? Klik dan hier (Nederland/2006/Almeerse voorjaarstocht).)





















Saturday, March 25, 2006

Super spandoek!

De bel! De postbode! Met een pakketje! Van de Dokkumer Vlaggen Centrale!
Vol ongeduld peuter ik het plakband los. Wat is 'ie mooi! Wat is 'ie groot!

Saturday, March 18, 2006

Samen tegen Kanker




Op zaterdag 18 maart zond de NCRV in samenwerking met KWF Kankerbestrijding het TV-programma 'Samen tegen Kanker' uit. Met deze grote televisie-actie hoopte het Koningin Wilhelmina Fonds veel nieuwe structurele donateurs aan zich te binden.



Vol trots zat ik samen met Natalia, Jolanda en Maas in het telefoon-panel. Bijna 2 uur lang rinkelden de telefoons onafgebroken. Het gaf een bijzonder gevoel onderdeel te kunnen zijn van deze actie. Het eindresultaat was fantastisch: Bijna 18.000 mensen belden naar 0800-1112 om zich aan te melden.

Sunday, March 12, 2006

Oud-Amsterdam tocht, 25 km

Tocht: Oud-Amsterdamtocht
Plaats: Amsterdam
Datum: 12 maar 2006
Afstand: 25 km
Route: Klik hier voor de volledige routebeschrijving.

Start:
De wandelvrienden komen vandaag vanuit het hele land. Dus weer komt het op slimme logistieke planning aan. De NS werkt lekker mee, dus niemand hoeft lang te wachten. Om te voorkomen dat we vanaf Amsterdam CS een half uur naar het startpunt moeten lopen nemen we gezamelijk de tram. Niet omdat we niet van wandelen houden, maar omdat we anders Rick en Adri, die met de auto gekomen zijn, te lang moeten laten wachten op ons gezelschap!










Anders dan anders
Niet alleen hebben de routemakers hebben in hun beschrijving aandacht gegeven aan de 400e verjaardag van Rembrandt van Rijn, de routebeschrijving staat vol met leuke weetjes over zaken die we onderweg tegenkomen.


Ook is de route niet gepijld zoals we gewend zijn. We moeten het doen met de beschrijving. Gelukkig is die duidelijk genoeg. Ook lopen we eens een keer niet door bossen en heide, maar dwars door de stad. Met alle stoplichten, stoepjes, verkeer, paaltjes en vertragingen van dien. Anders, maar daardoor zeker niet minder leuk. Wel aanzienlijk minder snel. Maar we hebben geen haast, dus we genieten van al het moois! We hoeven alleen maar om ons heen te kijken!




Eerste rust
Druk met het lezen van de route-beschrijving, al kletsend en elkaar steeds weer nieuwe ontdekkingen aanwijzend vergeten we helemaal foto's te maken. Pas als we na 2 uur gewandeld te hebben een pauze inlassen bij Irish Pub "The Tara" wordt het fototoestel opgediept.










Tweede rust
En ook onderweg van de eerste naar de tweede rust zijn we steeds weer onder de indruk van hoe mooi Amsterdam eigenlijk is als je goed kijkt. Als je verteld wordt waar je moet kijken! Misschien moeten we het rondje NOG een keer maken, al was het alleen maar om foto's te maken! Want ook nu komt het fototoestel pas weer tevoorschijn als we met onze snoeten in de zon op een bankje zitten! En als we hier een daar een oude wandelbekende ontwaren...














Derde rust
Meteen na de rust stuiten we, nog steeds midden in de stad, op een oude molen. Het contrast had niet groter kunnen zijn. Dat er ook midden in zo'n stad behoefte is aan natuurlijk blijkt al snel. Waar wij na een aantal uur wandelen echter het meest behoefte aan hebben is aan bier! Het geslenter blijkt vermoeiender dan het stevige doorstappen wat we normaal doen. We gunnen de benen even rust en genieten, ondanks de ijzige kou, van de eerste zonnestralen!












Finish
We weerstaan de verleidingen van de Amsterdamse koopzondag. We geven toe aan de verleiding om het lekkerste ijs van Amsterdam te proeven. Maar als we de Westertoren weer in het zicht hebben voelt dat toch als een opluchting. Nog 1 hoek om en we kunnen aan het finishbier! In het clubgebouw van Speeltuinvereniging "Ons Genoegen" blijkt dat velen met ons vandaag genoten hebben van deze prachtige tocht! We praten nog wat na, maar niet lang daarna begeven we ons toch weer richting de tram. Je moet er toch niet aan denken dat je nu nog helemaal naar het Centraal Station zou moeten wandelen...
















Overige foto's:

De Lowa's waren na 2,5 jaar wandelen op! Hopelijk zijn de Scarpa's goeie vervangers!


Lekker druk in het startlokaal...


Rick heeft wat meegenomen voor bij de koffie!


Morgen stopt Marc met roken...


12 maart, maar toch nog een zweempje sneeuw in het Westerpark.


Dwars door de Jordaan!


Natalia's boterhammenzakje van 19 euro. De eerste lekkage is binnen 24 uur na aanschaf een feit!


Eigenwijs is ook wijs!


Of toch niet?!


Zelfd de man met het hondenverjagers-apparaatje in de broekzak smelt voor dit exmeplaar!!


Amsterdam is prachtig!


Maarten hoeft niet zo nodig dure wandelschoenen...


Prive-signeer sessie van Wilma. Klik hier om je eigen exemplaar van "Goeiemorgen" te bestellen!


The making of...


Het eindresultaat!