Sunny walks

Saturday, May 27, 2006

Elfstedenwandeltocht, 205 km



Ik ben weer thuis! Veel te snel eigenlijk, want wat mij betreft hadden we nog VEEL langer feest moeten vieren! Dit kruis krijgt ZEKER een ere-plekje, want tjonge-jonge wat heb ik er een strijd voor moeten leveren!!!!

Al vind ik de Friezen de liefste mensen die er bestaan, ik denk dat nog niet 1% in de gaten heeft gehad wat al die wandelende mensen van de afgelopen paar dagen aan het doen waren. Maar des te meer aandacht gaf je aan en kregen we van elkaar! De Elfstedenwandeltocht loop je met Elfstedenwandelaars! Niets meer, niets minder. Van het publiek moet je het niet hebben, van gedoe langs de kant ook niet. Maar gek genoeg zie je nagenoeg niemand met een walkman lopen. Iedereen is met elkaar aan het praten en de groep is relatief klein waardoor je echt een wandelfamilie-idee krijgt.

Ik heb een briljante week gehad die ik NOOIT had willen missen, maar ik zal niet ontkennen dat het afzien geweest is. Door de aanwezigheid van "mijn" bikkels Wico en Bart is dit NOG mooier geworden dan het ooit had kunnen zijn. Zij hebben me toptijden laten lopen door voor me uit te stampen, door me aan te moedigen, door stoere verhalen te vertellen, door m'n voeten te masseren, door me werkelijk VOL te stouwen met dingen die goed voor me zouden zijn, en door lekker zichzelf te zijn.

Douwine, Annelies, Ed en Petra hebben me met hun hele aanhang gisteren de dag van mijn leven gegeven. Ik heb vandaag iedereen die het maar horen wilde verteld over wat een TOPwandelvrienden ik heb! Bovendien hadden zij een boekje bij zich met teksten van NOG meer wandelvrienden, wat me minstens 3 liter (traan)vocht heeft gekost (moest allemaal weer met bier worden aangevuld, lastig hoor!!!). De SMSjes waren ontelbaar. Mijn telefoon is volledig over de rooie gegaan en riep elke 5 minuten dat ik nu toch echt wat geheugen vrij moest maken, maar ik wilde niets deleten!!!

Het was heftig, maar ik had het niet willen missen! Als iemand het ooit weer over de "barre tocht" heeft, dan kan ik dat zeker beamen. En zelfs veel medewandelaars, die de zelfde route al eens gefietst en/of geschaatst hadden benadrukten dat dit verreweg de meest moeilijke opgave was!

Ik heb mooie mensen ontmoet, veters verkocht al waren het warme broodjes, ben met mezelf in gevecht geweest, heb afgezien en gebikkeld, maar vooral GENOTEN!
Ik ga de foto's bekijken, de verhalen schrijven, jullie lieve reacties lezen, eindelijk weer in m'n eigen bed slapen en van alles en nog meer! Maar niet zonder jullie bedankt te hebben voor de steun onderweg. Onbetaalbaar om te weten dat er mensen met je meeleven! En ik mag dan niet altijd gereageerd hebben, maar elke SMS en elk telefoontje werd beeindigd met een glimlach (en soms een traan)! Ik vind jullie allemaal de beste! DANKJEWEL!!!!!



Lees hier het hele semi-live SMS-verslag, commentaar per dag en meer inside informatie!

En bekijk hier alle foto's:

Dag 0
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5

Monday, May 22, 2006

Elfstedenwandeltocht, 205 km coming up!

De komende week loop ik de wandelvariant van de Friese Elfstedentocht.
Vijf dagen lang zal ik elke dag om 07.00 beginnen aan een nieuwe etappe van deze Tocht der Tochten. Tot 19.00 uur mag ik binnenkomen aan de finish.

Een week lang heb ik geen beschikking over internet en zal dus niet dagelijks foto's en verslagen kunnen plaatsen. Maar via wandelforum Walkers4Walkers zullen mijn belevenissen toch enigszins te volgen zijn.

Onder het kopje "Andere Wandelmarsen/Wandelmarsen in Nederland" vind je een onderwerp dat heet "Elfsteden Wandeltocht". Kijk daar voor een dagelijkse update over mijn vorderingen.

En als ik eenmaal terug ben met het Elfstedenkruis, komen de foto's en de verhalen vanzelf ook hier!

Tot volgende week dus. Ik heb er zin in!
Sunny

Sunday, May 21, 2006

PinkAngels wandeltocht, 30 km

Tocht: I Care Wandeltocht (georganiseerd door de PinkAngels)
Plaats: Rheden
Datum: 20 mei 2006
Afstand: 30 km (waarvan 20 gelopen)


Ik denk dat we hier moeten starten


Sandra, de enige PinkAngel die ik een beetje charmant op de foto heb. (Die meiden waren natuurlijk ook VEEL te druk om beeldig te glimlachen!)


Het duurt even, maar uiteindelijk is het hele cluppie compleet!


Na een uur twee komen we drijfnat aan bij de eerste rust. Laten we maar niet op het terras gaan zitten...


Jammer dat het zo enorm regent, het is hier namelijk PRACHTIG!


Na NOG een uur in de regen gelopen te hebben klaart het eindelijk wat op...


Dapper stappen we verder...


Bill vindt dat we wel een marinesuikertje verdiend hebben!


Wat kan ons die regen eigenlijk schelen? Het is toch gezellig?!


Maar toch ziet het er meteen een stuk gezelliger uit met een laf zonnetje!


Het klaart helemaal op! Zou het zo blijven?


Enthousiast hollen Maas en tante Wilma op het zonnige terras af!


Waar Henk de zanger zijn naam eer aan zit te doen...


Rene gaat ervoor zorgen dat het hele IWO team aan de paarse veters gaat!


Net op het moment dat we weer op pad willen betrekt het ENORM. Het onweer is angstaanjagend op deze open vlakte!!


We keren snel terug naar het rustpunt en bekijken van achter glas een gigantische hoosbui!!


Vanwege het onweer besluiten de meeste van ons de kortste weg terug te nemen. Wij over het asfalt, maar Maas bikkelt door de plassen verder!


Getsie, wat een natte broek....aldus drama queen Jolanda


Lukt een chica-foto ook met z'n vieren?


Misschien beter als iemand anders even op het knopje drukt...


Een aantal van de gespotte forummers van
Walkers4Walkers

Sunday, May 14, 2006

Nijenburgh Wandeltocht, 30 km

Tocht: Nijenburgh Wandeltocht
Plaats: Heiloo (NH)
Datum: 14 mei 2006
Afstand: 30 km
Route: Heiloo, Noord-Hollands Duinreservaat, Egmond aan Zee, Egmond Binnen, Heiloo

Hoogtepunt: Deze tocht ga ik eens niet van rustpunt tot rustpunt beschrijven. Deze tocht was namelijk 1 groot hoogtepunt! Werkelijk ALLES zat mee vandaag. Het was prachtig weer. Helder, zonnig, warm, fantastisch! Ik liep met een van mijn liefste wandelvriendjes. Het parcours was afwisselend als nooit tevoren en bevatte niet alleen los zand en asfalt, maar ook bospaadjes, duinpannen, strandzand en hoogteverschillen. Duinen, zee, strand, bos, fantastische weilanden met kenmerkende Hollandse vergezichten en beeldschone woonwijken, alles was vandaag vertegenwoordigd.

Deze tocht gaat wat mij betreft de boeken in als de mooiste trainingstocht van mijn gehele wandelcarriere! Dus hou de site van de Noord-Hollandse Wandelsport Bond in de gaten en zorg dat je in 2007 OOK aan de start van deze bijzondere tocht verschijnt!

Hoewel foto's bij lange na niet weergeven wat ik onderweg allemaal gezien heb, wil ik ze jullie toch niet onthouden: