Sunny walks

Monday, June 06, 2011

Limited Edition Sunnywalks-veters!


Kort na de Vierdaagse van 2009 kwam er een einde aan de paarse-veter-actie. Na 10.000 verkochte exemplaren vond ik het wel mooi geweest. Er was mega-veel geld opgehaald voor het KWF en samen met vele wandelvrienden had ik heel veel mooie verkoop-herinneringen gemaakt. Maar aan alles komt een einde en dus besloot ik geen nieuwe veters meer te bestellen. In 2010 liep ik mijn zesde Vierdaagse en voor het eerst wandelde ik sponsor- en goede-doelen-vrij. En dat beviel prima. Want juist deze editie had ik het door extreem blaar-geweld zo zwaar dat ik er niet aan had moeten denken dat ik ook nog een vriendelijk verkooppraatje tegen mijn mede-wandelaars had moeten houden. Daar was ik door de pijn echt niet toe in staat.

Maar blijkbaar kruipt mijn fondsenwervingsbloed toch waar het niet gaan kan. Want begin dit jaar werd ik ineens getroffen door een nieuw veter-idee. Alleen voor tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Limited Edition Sunnywalks-veters! Top-ontwerper Maup was zo lief om me wederom te helpen met het ontwerp. Hier en daar werden nog wat goedkope productie-mogelijkheden overwogen, maar uiteindelijk ging begin maart de bestelling toch weer de deur uit naar mijn vaste "veterboer" Rob Fritsen van Regio Relatiegeschenken B.V. Geen paarse veters dit keer maar een gemengd paar in oranje en groen, de officiele kleuren van de Nijmeegse Vierdaagse. Het groene exemplaar met oranje opdruk en andersom.


Inmiddels zijn er 2000 verse veter-paren geleverd en is de online verkoop van start gegaan. Stuur je bestelling ovv je volledige adres per mail en je ontvangt een mail terug met betalingsgegevens. Ook "live" zullen de veters weer te koop zijn. Kijk op mijn wandelkalender waar ik te vinden zal zijn en koop de veters tijdens een wandeltocht. Uiteraard is de opbrengst zoals vanouds voor KWF Kankerbestrijding.

De actie wordt ook vermeld op de officiele actie-site van KWF Kankerbestrijding!
http://www.staoptegenkanker.nl/Sunnywalks-4daagse-Nijmegen-Veters

Sunday, June 05, 2011

Elfstedenwandeltocht, 150 van de 200 km

Tocht: Elfstedenwandeltocht
Plaats: Leeuwarden
Datum: 1 t/m 4 juni 2011
Afstand: 150 van de 200 km
Foto's: Klik hier om de foto's te bekijken


De Elfstedenweek begon onverwacht heel anders dan van tevoren gehoopt met een crematie. Daardoor ben ik een urenlange regenbui en vijftig prachtige kilometers misgelopen. Maar het vervolg was meer dan de moeite waard.

Dinsdagavond de emotionele ontvangst aan boord van slaapboot de "Linquenda" in Sloten.

Op woensdag de bloedhete wandeldag naar Workum. Mijn eigen papa en mama drie keer langs de kant en gezellig aan de finish voor de broodnodige mentale support. De caravanrust van Ome Wim. Het onverwachte bliksembezoek van Hans Thunderstick. Mee-eet-Chinees-kippensoep van Bart op het randje van de boot wat veel jaloerse blikken opleverde.

Op donderdag de onverwachte ontmoeting met Jan-heb-je-nog-meer-veters-Terpstra. Brabants Kliko Kotsen in de Kerk. Maar ook Trudy die helaas in Bolsward op moest geven. De onovertroffen mobiele rust van Bart en het gecombineerde rustgenot van Wim en Bart in Witmarsum. De wandelvriendinnetjes-verrassing in Harlingen. De luchtgitaar-sessie van Nollie op weg naar Franeker. Het "er is geen Chinees dus laten we maar uit eten gaan met z'n allen"-diner. De twaalf douches in de doucheruimte voor mij alleen. Het afsluitende biertje in de bar van Jakob.

Op vrijdag het meelopen van de vriendinnetjes. De prachtige nieuwe route naar Dokkkum. De wind de zorgde voor suizende oren en verbrande nekken. De tijdsnood die geen tijdsnood was. Het "waar blijft dat k*t bruggetje van Bartlehiem?" Het lekkerste biertje oit van Hans en Nelly in Birdaard. Het verleidelijke "willen julllie meevaren naar Dokkum voor vijf euro de man?" Het bidden voor het eten in De IJsberg. Het "laat me in hemelsnaam SLAPEN!!!" aan boord van de boot.

Op zaterdag het semi-onverwachte meelopen van Bill. Het "heeft deze weg ook nog een bocht?" De heerlijke pillen die begonnen met een zes en eindigden op 00. Het "ik hoor een rem en zie twee meiden met twee flessen drank uitstappen". De confetti en dikke zoenen bij de finish. Toch nog een kruisje. Bier, drank, eten, drinken, vriendschap en gezelligheid! Het fantastische Bed & Breakfast in Leeuwarden.

En natuurlijk alles wat ik nog vergeten ben, maar wat ook heeft bijgedragen aan een fantastische week. Nu alleen nog even bedenken hoe ik het kruisje zo kan aanpassen dat voor altijd duidelijk blijft dat ik er één dag niet bij was....